Under mitt syvende studiesemester deltok jeg i kurset Design in Context, der jeg og syv medstudenter aktet som et arkitektkontor under navnet Studio 2x8. Vi samarbeidet med klienter utenfor NTNU om prosjekteringsoppgaver og utførelse av disse i bygget form. Dessverre var flere av prosjektene nødt til å stå uferdige ved semesterets ende.
Inspirert av arbeidet med arkitektur ute i den virkelige verden videreførte vi Studio 2x8, nå stiftet som et selvstendig arkitektkontor. Fra våren 2021 har vi arbeidet med firmaet parallelt ved siden av studiene. Vi har fullført tidligere prosjekter og fått nye i oppdrag. Firmaets høydepunkt har trolig vært privathytten TYDAL. Studio 2x8 fikk i oppdrag detaljprosjektering av hytten og utførelse av tømrerarbeidet. Råbygget stod ferdig høsten 2022.
Vårt studentbaserte kontor tror på arkitektur som noe mer enn tegninger på papiret. Vi er glade i treverk, og har erfart at en 2”8 i ubehandlet gran kan få til det meste. Derfor heter vi STUDIO 2X8.
2x8’s prosjekter jeg har deltatt i:
TYDAL
Sommeren 2022 har Studio 2x8 gjennomført bygging av privathytte i Stugudalen i Tydal kommune. Vi har vært involvert i konstruksjonen av ett tett råbygg, så vel som detaljprosjektering, planlegging av byggefasen og prosjekt for innvendig innredning.
GAPAHUK
MØLLENBERG
Sammen med medstudent Jesper Vik har jeg fullført annet prosjekt som ikke rakk å se dagens lys under studiesemesteret - nemlig paviljongen i Thornæsparken. Med plassering i Møllenberg i Trondheim, er paviljongen bygget som en stilmessig etterligning av bydelens historiske tregårder og er ment å fungere som et sosialt møbel og overdekket lyplass i parken.
Paviljongen er malt i farger inspirert av rundtomliggende tregårdsbebyggelse
TRIKKEN
Studio 2x8 tok over prosjektet om byggingen av et utsiktspunkt i fiskeværet Nyksund etter tidligere kurs ved NTNU. Den idylliske utsikten sammen med utilgivende klima har resultert i en gapahuk som gir turistene overdekket restplass.
Nylig ferdigbygget paviljong under åpningsseremonien
Trikken i Trondheim er et lekeapparat for barn så vel som et symbol for bydelen den står i. Med klientenes ønske om å tilføre området med flere lekestativ, har prosjektet latt seg inspirere av dets plassering foran Teknostallen, en historisk trikkestall som er blitt transformert til kontorbygning. Ved å imitere de gamle trikkene som dannet kollektivnettet i Trondheim, sikter prosjektet å minne forbigående om byens historie og la barna leve seg i en verden der disse fortsatt kjører.
Prosjektet er en del av masteroppgaven til medstudent Jesper Vik, der jeg bidro til konseptutvikling og bygging av lekestativet.